(VIDEO) VELIKA AKCIJA: Sejo Boy izgradio kuću obitelji iz Maglaja!

Poplave koje su prije otprilike tri mjeseca pogodile Hrvatsku, BiH i Srbiju nanijele su velike štete. Brojne obitelji ostale su bez krova nad glavom, a u pomoć su priskočile i brojne poznate osobe koje su svakodnevno kupovale vodu, hranu, higijenske potrepštine, odjeću,… i dopremale pomoć u prihvatilišne centre.

Neki od njih i dalje se aktivno bave pomaganjem među kojima je i bosansko-hercegovački pjevač  Sejo Boy. Sejo je odmah nakon što se počela prikupljati pomoć za ugrožene otvorio PayPal račun putem kojeg je svatko mogao poslati onoliko novaca koliko je bio u mogućnosti. U samo nekoliko dana skupljena je velika suma novaca od čega su se kupile potrpštine za najugroženije diljem BiH. No, pjevač tu nije stao.

– Sejo nije htio da se njegova akcija tu završi i pretpostavio je da će brojni prestati pomagati čim se voda povuče. On je uz pomoć svojih fanova i prijatelja diljem Europe pa i Amerike, prikupio velik novac i jednoj porodici u Maglaju odlučio napraviti kuću – rekao je naš izvor blizak pjevaču te nastavio:

– Iako postoji mnogo porodica koje su izgubile krov nad glavom i jedva preživljaju, teško je svima pomoći. Sejo i Nino su došli do porodice Ibrahimović kojima su osigurali baš sve. Kuća je u završoj fazi izgradnje, a za koji dan bi trebao stići i namještaj.

video-velika-akcija-sejo-boy-izgradio-kucu-obitelji-iz-maglaja1

Pomoć i podršku Seji pružio je njegov brat Nino koji se također angažirao oko kupovine zemljišta za izgradnju, pronalasku radnika,…

Nadamo se kako će gest ovog pjevača nagnati i druge njegove kolege da učine isto te tako ljudima koji su izgubili sve pruže koliko-toliko dobar život. Bravo Sejo!