Saša Matić: Vreme je za novi album!

Izvor slike: Dejan Milićević

Svojim glasom i emocijama Saša Matić osvojio je brojne, čemu u prilog govori duga lista dogovorenih nastupa i puni klubovi, ali i dvorane diljem regije. Na njegove pjesme, pogotovo balade, nitko nije imun, a kako saznajemo, Matić završava rad na novom albumu.

– Obzirom da su prošle skoro dve godine od albuma ‘Zabranjena ljubav’, krajnje je vreme za nove pesme – kaže Saša i dodaje da je album skoro gotov, a duet sa Cecom biti će uvertira u brojna glazbena iznenađenja koja priprema:

– Duet sa Cecom trebalo je već da ugleda svetlo dana, ali zbog naših obaveza to smo prolongirali za septembar, međutim, vrlo je moguće da će pesma, koja je inače balada, svoju premijeru doživeti već u avgustu – kaže pjevač.

Budući da je prethodni album odlično prošao, pjevač kaže kako tim suradnika neće mijenjati, a ono što je posebno zanimljivo je da će se na novom albumu naći i numera čiji je autor upravo on.

– Baš sam pre nekoliko dana do četiri ujutro radio na toj pesmi. Ja sam na svom prvom albumu 2001. godine imao pesmu ‘Bolje da me ubila’ koju sam ja komponovao, pa sam napravio pauzu što se tiče komponovanja za sebe, da bih trinaest godina posle uradio pesmu ‘More tuge’ koju sam snimio sa Severinom i evo konačno je došlo vreme da ponovo komponujem za sebe – kaže Saša i dodaje:

– Planirali smo da, kao i prethodni, album objavimo u oktobru, a da li ćemo uspeti da sve završimo do oktobra, videćemo. Ja se inače vodim onom proverenom: Bitno je da bude dobro i da album zadovolji ukuse većine, a kad ćemo ga objaviti, to je manje bitno.