Šaulić na privatnom slavlju u Beču zaradio 20 000€!

Izvor slike: Ekskluziva.ba

Vjenčanja, krštenja, rođendani,… su uglavnom najčešća privatna slavlja na kojima ne rijetko nastupaju popularni pjevači. Na jednom pomalo neobičnom slavlju u Beču nedavno je gost bio Šaban Šaulić koji je kući otišao 20 000 eura teži.

Naime, prema pisanju dnevnih novina ‘Alo!’, kralj narodne muzike bio je angažiran na jednoj zabavi gdje se slavio dobar ishod prometne nesreće.

– U želji da svom sinu Dominiku, koji je pre godinu dana preživeo tešku saobraćajku priredi iznenađenje, njegov otac Boban angažovao je pevača Šabana Šaulića da peva na tom veselju, u glavnom gradu Austrije. S obzirom na to da niko od gostiju, pa ni slavljenik nije znao da njegov idol dolazi, kada se Šaulić pojavio i zapevao, svi gosti su od pozitivnog šoka zanemeli. Uvidevši kakva je situacija, iskusni Šaban prišao je slavljeniku, zagrlio ga i poljubio, a zatim zapevao ‘Dođi da ostarimo zajdeno’, što je atmosferu dovelo do usijanja. Zadovoljan reakcijom gostiju i odličnim provodom gazda Boban, pored honora, dao je pevaču koverat u kom je bilo 10 000 evra – izjavio je izvor ‘Alo!’-a.

Iako je znao da su ljudi s ovih prostora koji žive u inozemstvu galantni te da ne žale novac kada je dobro slavlje u pitanju, Šaban nije ni slutio da se u koverti nalazi tolika suma. Pjevač je novac htio podijeliti s cijelim orkestrom ali gazda je inzistirao da sve zadrži sebi s čime su se složili i svirači.

Vjerujemo kako će Šaulić dugo pamtiti ovo slavlje budući da je osim dogovorenog honorara od 10 000€ dobio još toliko kao nagradu za odlično odrađen posao.