(VIDEO) KARLEUŠA O PROSVJEDIMA PROGOVORILA ZA HRVATSKE MEDIJE: Očekujem velike posledice zbog mojih reči, ali ja nisam neko ko se plaši!

Izvor slike: Screenshot (RTL TV)

Od predsjedničkih izbora u Srbiji prošlo je deset dana. Pobjedu je odnio Aleksandar Vučić, a građani diljem Srbije već sutradan počeli su sa prosvjedima koji su se održali i danas. Od samog početka, samo nekoliko javnih osoba podržalo je “prosvjed protiv diktature”, a među njima je i pop zvijezda Jelena Karleuša.

Dok se na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i u dnevnim novinama o prosvjedu ne govori ili govori tek vrlo malo, JK putem svog FacebookTwitter profila upućuje brojne poruke podrške prosvjednicima među kojima su najvećim dijelom studenti. Osim toga, uputila je i otvoreno pismo Aleksandru Vučiću u kojem je navela sve ono zbog čega ona smatra da ga treba biti sram.

Otvoreno pismo:
GOSPODINE VUČIĆU SRAM VAS BILO

Sram vas bilo što su srpska deca na ulicama,
Sram vas bilo što su na…

Posted by Jelena Karleuša on Thursday, 6 April 2017

Njezino djelovanje zaintrigiralo je brojne medije, među kojima su i hrvatski. Urednik i voditelj najgledanije emisije RTL televizije – ‘RTL Direkt‘, Zoran Šprajc, večeras je u svojoj emisiji prikazao ekskluzivan intervju sa pop zvijezdom.

– U Srbiji je brutalna medijska cenzura. Nijedan nacionalni medij ne sme da pokriva ovo što traje već danima. Izbori su prošli u vrlo ne fer igri gde su se medijski satanizovali njegovi protivnici – rekla je Karleuša dodavši:

– Ja već godinama na svojoj koži osećam posledice mog stava i mog mišljenja upravu u ovom režimu. Svesna sam da ću zbog ovoga imati velikih problema i očekujem velike posledice zbog ovih mojih reči, ali ja nisam neko ko se plaši. Upravo zbog toga sam digla svoj glas. Mi ne treba da živimo u zemlji straha.

Pogledajte cijeli intervju!