Aleksandar Stanimirović u akciji prikupljanja sredstava za Specijalnu Olimpijadu!

Donatorsko večer povodom odlaska delegacije Srbije na Specijalnu Olimpijadu u Los Angeles održano je na Kalemegdanu pod nazivom ‘Srbija zemlja ljudi – Poslednji poziv za ukrcavanje’. Cilj donatorske večeri bio je prikupljanje materijalnih sredstava potrebnih za opremanje delegacije Srbije za odlazak na Svjetske ljetne igre Specijalne Olimpijade u SAD. Za tu svrhu je utvrđen minimum potrebnih sredstava, a tim Specijalne Olimpijade Srbije donio je odluku da će se sav prikupljeni novac preko tog minimuma, donirati djeci kojoj je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija.

Pozivu na donatorsko večer odazvali su se i brojni poznati, među kojima je bio i maneken Vladimir Vuksanović, rukometaš Ognjen Kajganić, voditeljica Marija Lazić, Aleksandar Stanimirović (Amadeus band).

aleksandar-stanimirovic-u-akciji-prikupljanja-sredstava-za-specijalnu-olimpijadu1

Osim Novaka Đokovića koji je donirao tri milijuna dinara (oko 25 000€), u aukciji su se posebno istaknuli nogometaš Nenad Jestrović i Aca Amadeus koji su svojim licitiranjem doprinijeli da se samo na hlačicama i majci Miroslava Raduljice “zaradi” značajna suma.

Inače, Specijalna Olimpijada biti će održana od 25. srpnja do 02. kolovoza u Los Angelesu. Delegaciju Srbije čini 109 članova. Igre Specijalne Olimpijade su ujedno i najveći svjetski sportski događaj ove godine.