(FOTO) Mile Kitić i Haris Džinović stanovnicima Tuzle i Maglaja uručili novčanu pomoć!

Izvor slike: tuzlarije.net

Među prvim estradnim umjetnicima koji su pružili pomoć stanovništvu stradalom u poplavama bili su Mile Kitić i Haris Džinović. Ove estradne legende svoj doprinos dali su poslavši odjeću, hranu, pelene, higijenske potrepštine,…  u centre gdje su ljudi bili smješteni, a ubrzo nakon toga i uplatom novca na račun Vlade Srbije. Obojica su obećela da tu neće stati, a svoje su obećanje vrlo brzo sproveli u djelo.

foto-mile-kitic-i-haris-dzinovic-stanovnicima-tuzle-i-maglaja-urucili-novcanu-pomoc1

Pjevači su u ponedjeljak posjetili Općinu Tuzla kako bi donirali novac za 5 obitelji s područja općine Tuzla kojima su u poplavama uništeni domovi. Ugostio ih je načelnik Općine Jasmin Imamović, a svaka od obitelji dobila je po 2 400 KM (oko 1200€).

– Mislim da bi ovo trebala biti ljudska obaveza svakog čovjeka i o tome ne bi trebalo razmišljati. Dalje idemo za Doboj, Zavidoviće… Idemo direktno da damo ljudima i mislimo da je najbolja novčana donacija bez posrednika i tuđih uređivanja – rekao je Džinović koji se godinama bavi humanitarnim radom, međutim o tome ne voli javno govoriti.

foto-mile-kitic-i-haris-dzinovic-stanovnicima-tuzle-i-maglaja-urucili-novcanu-pomoc2

Njegov kolega Mile Kitić izrazio je želju da brojne njihove kolege počnu slijediti njihov primjer.

– Mislim da je ovo najljepše, da se i pojavimo tu, a ne samo da platimo neki novac na neke račune. Neka narod vidi da smo tu uz njih u ovim teškim trenucima. Radim na tome da se organizuju humanitarni koncerti po Evropi. Naprimer u Cirihu, Minhenu,… gde bi se skupilo više novca jer je glupo uzimati pare od ulaznica u mjestima gdje su poplave ljudima uništile sve – rekao je Kitić koji sa suprugom Martom vrijedno radi na ostvarivanju cilja.

Jučer su pjevači posjetili Maglaj gdje su također pomogli najugroženijima, a ovih dana posjetiti će i Doboj, Zavidoviće, Orašje,… gde će također uručiti pomoć.