Milosh Mimy

Mladi i talentirani tekstopisac Milosh Mimy, govori o stvaranju muzike i svojim iskustvima…

 

Kada si počeo da pisati pjesme?
– Ne mogu da se setim tačno, ali mislim da je to bilo pre oko 5 godina… U početku sam ih pisao za svoju kolekciju, a kasnije sam počeo da ih nudim pevačima.

Što ti je najbitnije kod muzike?
– Najbitnije mi je da ono što slušam prija mojim ušima. Slušam različite muzičke žanrove, od rok muzike, mtv popa, bugarske i grčke muzike, do domaće pop i folk muzike. U svim tim žanrovima najbitnije mi je da je pesma kao kompletna celina dobra (govorim o muzici, tekstu i aranžmanu), da nije prazna i glupa.

Na što najviše obraćaš pažnju kada pišeš jedan tekst?
– Vodim se činjenicom da ono što pišem, moram i da proživim. Tako da je većina mojih tekstova biografska. Kada je reč o namenskim pesmama koje radim za nekoga, obraćam pažnju da ispunim zahteve onoga kome pišem. Ne možete svakome dati tekst u kome se pominje sex, treba imati osećaj kome dati šta. Generalno, u mojim tekstovima mi je najbitnije da budu drugačiji, da nisu kliše, da upotrebim nove reči koje nisu isfurane i passe, kao i da svaka pesma ima određenu emociju.

Tko ti je pružio ruku i pomogao ti u ovom poslu?
– Marta Savić i Lepa Đorđević. I jedna i druga su verovale u mene i moju kreativnost, i nisam ih razočarao. Marta je imala jasnu viziju kakvu pesmu želi, to što je tražila, to je od mene i dobila. Sećam se da sam bio mnogo nervozan dok sam joj slao tekst, ali posle pet minuta, njen telefonski poziv je oterao sve moje sumnje i bio sam presrećan, kao i ona. Kada mi je rekla da će pesmu snimiti sa Azisom, znao sam da je to to. Ipak, kada na prvom projektu sarađujete sa dve velike zvezde kao što su Marta i Azis, to nije mala stvar! Što se tiče Lepe, njoj sam poslao jedan tekst koji sam uradio pre nekoliko meseci, i dobio sms poruku od nje da je oduševljena, i da će ga veoma rado uvrstiti na svoj album. Dakle, veliko hvala dugujem Lepoj i Marti, jer su, ponavljam, verovale u mene i pružile mi ruku.

Sa kim bi volio raditi?
– Sa mnogim pevačkim imenima, da ne nabrajam sada sve ponaosob. Takođe, ima i ljudi sa kojima ne bih pristao da radim, ali na njih neću trošiti reči.

Sa kim bi ti bio izazov raditi?
– Sa Cecom. Smatram da su njene pesme posebne, da svaka ima svoju težinu, svoju priču, emociju i energiju. Voleo bih njoj da napišem pesmu.

Kako uspjeti u tvom poslu?
– Najbitniji je talenat, ali i neka poznanstva! Ja sam se dve godine bezuspešno mučio da uradim pesmu koja će biti objavljena, ali ko čeka taj i dočeka. Talenat i kreativnost su najbitniji, sve ostalo samo dođe!