Selma Bajrami

– Selma, hvala što ste pristali na intervju sa nama. Kako ste u posljednje vrijeme?
Hvala i vama. U posljednje vrijeme, nikad bolje. Sretna i zadovoljna. Unutrašnje zadovoljstvo ničim se ne može nadomjestiti.

– Nedavno ste izdali album. Kakve su reakcije publike na album?
Reakcije publike, iznad svega su više iznad očekivanih. Na posljednjih pet-šest nastupa bilo je oko 10 hiljada ljudi, a nastupala sam i u Republici Srpskoj i u F BiH. Publika odlično reaguje na nove pjesme. Počastila sam ih sa nekoliko pjesama i prije izdavanja albuma, tako da se sve savršeno uklopilo.

– Možemo li uskoro očekivati neki spot?
Naravno. Namjeravam raditi dva-tri vrhunska spota jer je to moja publika i navikla. Ne smijem ih iznevjeriti, jer od mene su u svakom pogledu navikli na najbolje. Prvi će biti za kompoziciju ”Voli me do bola”.

– Na jednom vas je nastupu istukao jedan mladić. Kako ste se kasnije nosili sa time. Imate li traume od toga?
Nažalost živimo u tako ružnom vremenu, kad niko nije siguran i nikad ne znaš kad i gdje se iza ugla može pojaviti neki manijak. Stoga mislim da svaka žena koja je u ovom poslu mora biti zaštićena tj. imati svoje lično obezbjeđenje. Jedne večeri sam bila na rođendanu sa prijateljicom ili sam bar mislila da mi je prijateljica, kod njenog intimnog prijatelja. Bilo je još neko društvo koje je poslije otišlo. Ja sam još malo ostala. Nažalost, i na moju nesreću mislila sam da mi se tako nešto ne može desiti kad sam u tom u društvu. Ali… U jednom momentu otišla sam do toaleta, vratila sam se za svoj sto, onda mi je neki nepoznat lik mahnuo da mu dođem do stola. Naravno, odbila sam jer ja nisam hostesa i tu sam privatno došla. To nije moj stil ni nivo. Zašto bih sebi to dozvolila.. ? Onda mi se taj tip prišunjao iza leđa i pitao me : Šta to ti glumiš? Nazvao me pogrdnim imenom. Jel ti misliš da sam ja klošar? Što ne priđes? Dr…. jedna i sl. Ja sam mu rekla nisam ja to ni mislila niti sam rekla…To je bio sav razgovor, nakon čega mi je zadao teške udarce u sljepoočnicu. Mislila sam da će me ubiti…Jako mi je teško dok govorim o ovome. Onda mi je rekao, ako ne napustim Srbiju u roku tri dana da će me unakaziti i da ne smijem nigdje zapjevati psujući mi… To je prava istina. Pokrenula sam tužbu i nadam se da ću uskoro vidjeti tog manijaka iza rešetaka.

– Pojavila se priča da ste rekli da je Mirza Hamzić jako loša osoba i da baca uroke? Što mislite o Mirzi i jeste li to zaista rekli?
Ne bih to da komentarišem. Davno ispričana i završena priča. Žalosno.

– S kime biste voljeli snimiti duet?
Deuti su nekad bili u modi. Imam ih nekoliko sa meni dragim kolegama. Smatram da je to samo dobar vid promocije za one koji su na početku karijere. No, nikad ne reci nikad. Ako se nađe dobra pjesma, što da ne u nekoj skorijoj budućnosti. Možda sa Dženanom Lončarevićem.

– Koja vam je vaša pjesma nekako najdraža?
Ne mogu izdvojiti nijednu. Sve su mi podjednako drage i neprocjenjive. Znate da ni jedna majka ne može izdvajati svoju djecu. Tako i ja. Znam najbolje koliko truda i rada sam uložila u svaku da je ”iznesem” kako treba, i iz duše. A ono što mi je posebno drago je to, što publika zna prepoznati i cijeniti. Možda ”Ostrvo tuge”.

– Gdje ćete ići na ljetovanje?
Najvjerovanije Makarska, Vodice… Gdje sam bila i prošlo ljeto.

– Kao i sve one, s kime radimo intervju pitamo ih, što misle o prepucavanju nekih pjevača/pjevačica preko facebooka?
Ma to je samo loš vid promocije. Podsjeća me na vrijeme Lepe Brene i Vesne Zmijanac. Vid promocije. Marketiški trikovi. Šta će im to? Ja nisam od tog posla niti mi to treba.

– S kojim se kolega družite i privatno?
Imam dosta prijatelja u Tuzli i Sarajevu, koji nemaju veze sa estradom. Znate kako je to s kolegama. Uvijek smo na turnejama, tamo-ovamo jedva se nađe vremena za kafu. Pogotovo kako je album izašao, nemam vremena ni jesti. Kada sam u Beogradu, pretežno sam sa, Mirom Škorić, u Bosni to je Hanka Paldum. Druželjubiva sam.

– Što mislite o Jeleni Karleuši, a što o Seki Aleskić?
O kolegicam i kolegama sve najbolje. Jelena svoj posao zna raditi. Publika je prepoznala njen poseban stil. Eto, s njom se družim i privatno. Baš nedavno se dogovrale da mi njen Duško nađe nekog kolegu za dečka, da izađemo na ručak nas četvoro, pa možda nešto i bude od toga. (smijeh)

– Imate li uzor na estradi?
Imam uzora naravno, ali gradim svoj stil. Treba talenta, rada, onog urođenog, ako me razumijete, ali doći će valjda vrijeme kada će to biti vrednovano u potpunosti i kada će se cijeniti. Kako je bilo kad je Brena počinjala. Duplo teže zar ne? Ja joj se i danas divim, uspješna i porodična žena. U njeno vrijeme u ex. Jugoslaviji ovo se moglo nazivati poslom snova. Sada je sve pogrešno postavljeno. Tako da nije, kućni odgoj i vaspitanje je ključ uspjeha. Mislim da nisam nigdje na pogrešan način ”zatvorila neka vrata”. Taj kućni odgoj i vaspitanje se ne stiče, s tim se rodite i onda nadograđujete, spajate i nosite s tim.

– Na što najradije trošite novac?
Kako volim reći, unutrašnje zadovoljstvo ne može se ničim nadomjestiti. Svi su mi se snovi ostvarili, većina ali svakako zdravlje, mene, moje porodice i osoba koje volim. Jer kad si zdrav i uporan sve dolazi samo od sebe. Treba voljeti ono što radiš i rezultati dolaze. Tako se i snovi ostvaruju. I želje isto. Sanjati i željeti. Dođe ti na isto.Naravno da mogu. Sve u granicama, nikada nisam voljela bahatost i rasipanje. Želje su jedno, a mogućnosti drugo. E kod mene toga nema. Imam sve što poželim. Hvala Bogu. Slava me nije promijenila ni sekunde. Nije bit u novcu. Trošim ga i usrećujem sebi drage ljude.

– Možete li izdvojiti neku zgodu za vašeg nastupa?
Bilo ih je puno, ali nijedna mi trenutno ne pada na pamet.

– Jeste li imali prilike posjetiti naš portal i što mislite o njemu?
Jesam više puta. Tu sam kad imam vremena. Sviđa mi se kako i na koji način obrađujete određene teme i postavljate vijesti. Drugačiji ste od ostalih. Svaka čast, želim vam puno sreće i uspjeha u daljem radu.

– Poruka čitateljima folk portala?
Volite osobe do kojih vam je stalo. Ostali dolaze i prolaze. Djela ostaju. Treba voljeti ono što radiš i rezultati dolaze. Tako se i snovi ostvaruju. I želje isto. Sanjati i željeti. Voli vas vaša Selma.