Stoja

 

Stojo, dobro došla u Split. Kako si?

– Super sam, zahvaljujem se na ovako lepom dočeku. Posle četiri godine, koliko nisam bila ovde, večeras se divno provodimo.

 

Jesi li zadovoljna splitskom publikom i kako ti se sviđa Imperium club?

– Kada je publika u pitanju, kao i uvek, mnogo dobra atmosfera, mnogo lepih cura i momaka i naravno klub koji je jako ozbiljan i mogu reći čak i konkurentan najboljim evropskim klubovima.

 

Dugo nisi bila u Splitu i publika te se zaželjela, no ti općenito imaš puno fanova u Hrvatskoj. Što ti misliš o hrvatskoj publici?

– Da, imam ovde mnogo publike i to mi je vrlo drago. Ja sve svoje fanove nekako gledam na isti način i zaista ih mnogo volim. Čim ti nekog voliš, onda mora to da bude i uzvračeno, a s obzirom da imam verne fanove i fanove koji znaju šta je muzika i cene to što ja radim, to svakako zaslužuje i veliko poštovanje s moje strane prema njima.

 

Kada smo već kod publike, a to su sve naravno tvoji fanovi kojih svakako ne nedostaje, reci nam, odvajaš li, i koliko, vremena za njih, tj. komunicirate li putem Facebooka, maila…?

– Ja sam presrećna što imam prave fanove koji se međusobno odlično snalaze i odlično komuniciraju tako da su oni i krivi što sam se ja malo i ulenjila po tom pitanju (smijeh). Ja se uvijek potrudim da oni budu obavešteni kada izađe nešto novo s moje strane, ali isto tako zbog te njihove međusobne organizacije, ja budem također obaveštena vrlo dobro sviđa li se to njima ili ne. Volim uvek primiti kritike od fanova jer onda znam otprilike kako nastaviti sa radom i što menjati.

 

Nedavno smo na jednoj tvojoj stranici pročitali kako je se planira organizacija velikog partya tvojih fanova. Znaš li ti išta o tome, podržavaš li to i bi li rado prisustvovala tome partyu?

– Načula sam nešto, naravno da podržavam i jedva čekam da se svi zajedno okupimo. Budući da za to treba slobodnog vremena, a u kakvom vremenu trenutno živimo svi nešto trčimo pa ja mislim da će se to organizirati kroz iduće leto.

 

Novi singl je izašao prije dva tjedna. Možeš li nam reći nešto o samoj pjesmi i kako je prihvaćena od strane publike?

– Odlično je prošao, uradila sam i spot u totalno mladelačkom fazonu i to ćete imati priliku da vidite za koji dan jer je taman friško završen i upakovan. Urađeno je sve zajedno jako dobro, kritike su također dobre, a i na nastupima već publika zna tekst pjesme tako da za ovaj kratak period koliko je pesma vani, ja sam zadovoljna.

 

Zadnje tri godine izdavala si svakih nekoliko mjeseci po pjesmu ili dvije, spremaš li možda uskoro dugo očekivani album ili ćeš nastaviti i dalje sa singlovima?

– Pripremam za proleće još četiri nove pesme pa ću sve to zajedno da upakujem u jedan dobar album. Ali neovisno o singlovima, ja sam uvek verna svojim fanovima i publici i na svaka tri meseca sam uradila po pesmu da oni ne budu zakinuti, a i da ja uvek budem tu negde prisutna.

 

Mnoge tvoje kolege se žale da zadnjih godina nekako sve lošije prolaze albumi, a i općenito teško je pronaći pjesmu koja će ostati. Imaš li i ti tih problema i misliš li da je u današnje vrijeme isplativo još uvijek snimati cijele albume?

– Ja nisam dosta dugo uradila ceo album, ali kao što sam rekla uvek sam prisutna. Smatram da je ovo dobar način jer prosto želim svaku pesmu izneti na pravi način jer kada se snimi album onda se čuje za jednu, dve ili tri pesme, a ove ostale ne mogu da dođu do izražaja pa onda nakon pola godine već stižu pitanja a kad će album ponovo. Tako da sam ja rešila da radim lagano, ali kvalitetno i da svaka pesma nađe svoj put i u tome uspevam.

 

Kada si ti u pitanju, barem koliko ja znam, nastupa uvijek ima, pa pretpostavljam da je nastup za novu godinu već dogovoren, jesam li u pravu?

– Da, nova godina se radi u Bosni, točnije informacije će biti uskoro i na televiziji i na mojoj Facebook stranici.

 

Planiraš li neki solistički koncert ubrzo?

– Pričala sam sa svojim saradnicima na tu temu i odličili smo pričekati još nekih pet godina otprilike i onda ću napraviti koncert u Beogradu, ali opet ništa specijalno da mora biti razvikano i ogromne reklame, to će biti koncert za ljude koji mene vole i koji me prate svih ovih godina, koji cene moj rad i koji znaju šta je dobra muzika.

 

 

Teško je ne primjetiti tvoj odličan izgled i malo drugačiji stil odjevanja koji je došao sa novom pjesmom. Tko te savjetuje kada je izgled u pitanju?

– Hvala, pa za izgled se sama brinem. Nosim ubiti sve, od minića, farmerki, haljina pa do neke rock varijante, mislim da treba biti raznolik, a ja planiram još dugo biti mlada pa tako da svašta ću ja još kombinirati (smijeh).

 

Znamo te svi kao ženu iz koje pršti energija na nastupima, jesi li jednako toliko energična i kod kuće ili tamo voliš imati neku intimniju i mirniju atmosferu?

– Kada sam opuštena sa svojim prijateljicama, onda mi bukvalno govore Stojo gde se gasiš (smijeh). Uvek sam puna energije i sve stižem da napravim kako zamislim, mada prosto ni sama ne znam odakle mi tolika energija, ubiti znam, to je samo pozitivna energija od moje publike kojoj se ja toliko iskreno dajem pa onda, naravno to i dobivam uzvračeno.

 

Žena si koja privlači pažnju samom svojom pojavom, pa si samim time i česta meta raznih komentara, bilo dobrih ili loših. Pogađaju li te loši komentari i kako primaš kritike?

– Uvek čitam i slušam samo lepe komentare, na zlobne komentare se prosto ne obazirem jer nisu ni svi kompetentni da daju neke sudove i komentare o meni, pogotovo ne po internetu i raznim tim društvenim mrežama jer znamo svi da tu ima svakakvih ljudi, od onih kojima se plaća da loše pričaju pa do onih koji imaju psihičkih problema tako da nema smisla uopće uvažavati takve komentare i obračati pažnju na njih, ali kritike od mojih fanova i prijatelja uvek rado poslušam ma kakve god bile.

 

Družiš li se privatno sa svojim kolegama?

– Ne, jer nemam vremena za to.

 

Misliš li da su moguća iskrena prijateljstva na estradi?

– Pa mislim da ne, jer da se ne lažemo, prijateljstva nisu moguća ni između kolega doktora, ni advokata, pa onda ni pjevača jer prosto ne mogu ljudi da ti oproste uspeh i to je to. Na žalost, sujeta je uvek prisutna.

 

Hvala ti što si odvojila vrijeme za čitatelje Folk-Portala. Želimo ti mnogo uspjeha sa novom pjesmom i predstojećim albumom.

– Hvala i vama, bilo mi je ugodno i veliki pozdrav svim čitateljima, ljubi ih Stoja.