KRAJ: Željko Mitrović skida ‘Grand’ s ‘Pinka’!

Izvor slike: Arhiva

Nakon 15 godina suradnje, vlasnik televizije ‘Pink’Željko Mitrović i ‘Grand produkcija’ uskoro neće imati nikakve veze jedno s drugim. Prema pisanju dnevnog lista ‘Kurir’, Željko Mitrović i direktor ‘Granda’Saša Popović su se nedavno žestoko posvađali, a rezultat svega biti će ukidanje svih emisija ove glazbene produkcije na ‘Pinku’.

– Popović je izašao pred Mitrovića s krajnje neprihvatljivim predlogom – da njegove emisije ostanu na zemaljskom Pinku, a da kablovski Grand kanal prebaci na SBB mrežu umesto na Klik Pink paket. To je Željka razbesnelo, zbog čega je rešio da sve emisije „Granda“ skine sa svoje televizije koja ima nacionalnu frekvenciju. Dao im je otkaz, koji stupa na snagu 1. septembra, s početkom jesenje šeme. Ugovor između Pinka i „Granda“ važi na pet sezona i istekao bi u leto 2015, ali Pink može na kraju svake sezone da ga raskine, što je sad Željko i učinio – rekao je izvor ‘Kurira’ i nastavio:

– Čelnici „Granda“ prodali su 51 odsto vlasništva SBB mreži, kojom rukovodi Dragan Šolak. Pregovore su vodili Brena i Boba Živojinović u ime „Granda“ i oni su pre nekoliko dana stavili Popovića pred svršen čin. Iako se krije za koliko su prodali većinski deo vlasništva, navodno je reč o nekoliko miliona evra, kojima bi se pokrile „Grandove“ obaveze, a prevashodno kupovina opreme i tehnike. Naravno, deo bi podelili Boba, Brena i Sale. Popović se prvo odupirao tome zbog dugogodišnje saradnje sa Željkom, ali kad su mu Boba i Brena izneli neodoljivu ponudu, nije imao izbora.

Izvor ovih novina dodaje i kako će ‘Grand’ sada biti u neizvjesnosti budući da je njihov rejting bio velik uveliko zahvaljujući tome da se emisije emitiraju na ‘Pinku’. Problem je i što ‘Grand’ nakon prekida suradnje neće imati ni pristup ‘Pinkovim’ studijima gdje su se do sada snimale sve emisije.

– Jasno je da se više ništa „Grandovo“ neće snimati u nekom od Pinkovih studija, koje je Popović imao na raspolaganju svih ovih godina, niti će moći da računa na bilo šta što pripada Pinkovoj imperiji. Željko je prilikom razgovora koji je prerastao u žestoku svađu Saši dao tri sata da se izjasni i posle ultimatuma podvukao je crtu – naglašava ‘Kurirov’ sugovornik.