(VIDEO) Maya jedan od favorita festivala!

Izvor slike: Screenshot

Kada je prije otprilike mjesec dana popularna pjevačica Maya Berović najavila novu pjesmu ‘Alkohol’, brojni njezini fanovi s nestrpljenjem su čekali premijeru. Njihovo nestrpljenje raslo je još više od trenutka kada je pjevačica u jednoj emisiji pustila djelić pjesme, a da im se čekanje isplatilo pokazalo se sinoć kada su svi premijerno mogli čuti numeru na kanalima televizije ‘Pink’, a potom i na YouTube kanalu festivala.

Da se pjesma zaista sviđa publici govori podatak da je u manje od 24 sata poslušana oko 30 000 puta čime je ujedno postala najslušanija pjesma Pink Music Festivala‘ u tom periodu. Pjesma je danas izglasana za ‘HIT DANA’ na radiju ‘Studio D‘, a osim toga, društevene mreže „preplavljene“ su Mayinom numerom, te u anketama brojnih portala koje ispituju favorite festivala je na prvom mjestu.

– Mi nismo sumnjali ni jednog trenutka u kvalitet pjesme, ali mislim da ne treba pričati o tome da ću ja biti pobednik. Mediji me već kategorišu kao pobjednika i naravno da mi to prija, ali mislim da takmičenje treba da bude fer i korektno. Da me ne shvatite pogrešno, svakako mi je drago što se ljudima sviđa pjesma i što mnogi misle da sam ja favorit, ali hajde za sačekamo taj 28-i i 29-i april, pa da vidimo šta će zapravo biti – kaže skromno Maya za naš portal.

U razgovoru s Mayom, saznali smo da joj je svakako drago što je njezina pjesma ušla u 25 najkvalitetnijih, ali isto tako i da u usjpeh pjesme nije sumnjala, posebno ako se uzme u obzir da istu potpisuju Marina Tucaković i Damir Handanović. S obzirom da je Maya Berović rođena Sarajka, onda ne treba čuditi što maksimalnu podršku ima i s prostora BiH.

Ako se po jutru dan poznaje, onda se Mayi zasigurno smiješi veoma dobar plasman na predstojećem festivalu.