(VIDEO) Makedonska pjevačica morala izbrisati pjesmu zbog Emine Jahović!

Izvor slike: Arhiva

Atraktivna pop pjevačica Emina Jahović predstavila je novi singl ‘Opet si sa njom’. Premijera spota i pjesme bila je u showu X Factor, a ni sama pjevačica nije znala da će publika novi projekt vidjeti baš tada. Naime, kako je Emini jučer bio rođendan, produkcija i PR team su se dogovorili da to bude poklon svim njezinim obožavateljima, a ujedno i iznenađenje njoj samoj. Brojni komentari na društvenim mrežama dobar su pokazatelj da se publici pjesma svidjela, a ista muzika se svidjela još nekome.

Makedonska pjevačica Devane prošle godine snimila je pjesmu ‘Toa ne sum jas’, a svi koji su je čuli prokomentirali su kako je Jahovićeva objavila pjesmu. Međutim, oglasio se producent instrumentala Jandy Andrey koji je objasnio o čemu je zapravo riječ.

– Devana je ukrala muziku, ali Emina ima sva prava. Znam jer sam ja producent instrumentala. Ja sam prava prodao Emini još pre osam meseci. Ona ne mora da realizuje pesmu odmah nakon što je kupi. To je muzička industrija. Oni planiraju kada će realizovati prvi singl, drugi, album. Kao što vidite, Devana je uklonila video sa Youtube-a. Njen menadžment mi je uputio izvinjenje i sada je sve u redu – napisao je producent.