(VIDEO) Otkrivamo pozadinu Rastinog novog albuma!

Izvor slike: Instagram/stefanrasta

Kantautor Stefan Đurić Rasta prije nekoliko dana predstavio je četiri ekranizirane nove pjesme koje čine prvi dio albuma ‘Indigo‘.

– Do sada sam uvek imao neke pesme koje su opisne, ili nisu iz prvog lica. Ove četiri pesme su iz prvog lica, moj život, zato sam i album podelio na dva dela – prvi je život, a drugi je muzika. Preko tog prvog dela će publika zaista moći da me upozna – izjavio je suprug Ane Nikolić u emisiji ‘Premijera’.

Budući da je i sam Rasta otkrio kako su pjesme autobiografske, donosimo vam pozadinu svake numere.

Moja stvar

Reper je rođen na Kosovu te je bio veoma mlad kada je tamo počeo rat. Iako je od malena volio glazbu i želio se baviti tim poslom, njegova majka nije podržavala njegovu želju. Ona je za njega željela nešto bolje. Htjela je da završi visoku školu i bude akademski građanin kao što su ona i njezin suprug. Ipak, Stefan je odabrao drukčiji put. Ovom pjesmom Rasta je u potpunosti opisao svoj život prije velikih uspjeha koje je postigao. Djetinjstvo u skromnim životnim uvjetima usporedio je sa sadašnjim životom kada posjeduje stan u centru Beograda, veliki studio i luksuzni automobil.

Osvrnuo se i na novinare. Njegov privatan život počeo je intrigirati javnost vjenčanjem s pop zvijezdom Anom Nikolić. Od tada se svakodnevno piše o njihovom braku, Rastinim vezama prije Ane te je svaki njihov javni istup veoma popraćen, što mladom reperu baš i ne odgovara.

Indigo

– Pesma ‘Indigo’ nastala je tokom jedne naše male krize u vezi, koja se dogodila pre našeg venčanja. Raskinula sam tetaralno, kao što sve radim i tada je on napisao tu pesmu. U međuvremenu smo se, naravno, pomirili – ispričala je Rastina supruga, pjevačica Ana Nikolić, u jednoj emisiji.

Sreća (feat. Coby)

Rasta je od malena sanjao o velikom uspjehu o kojem govori u numeru ‘Sreća‘. Brojni nastupi koje ima diljem Europe osigurali su mu lagodan život. Sve ono što je gledao u filmovima i o čemu je maštao sada mu je na dohvat ruke, ali zahvaljujući mukotrpnom radu, trudu i ulaganju u sebe.

Vedro nebo

Optimističan pogled na svijet davao mu je snagu za dalje. Stječe se doživljaj da je u ovom numerom u potpunosti opisao svoj odnos sa Anom Nikolić. Sve uspone, ali i sve padove, kada je on imao osjećaj da se sve događa s razlogom i da ih tek čeka prava sreća. Zanimljivo je i da je stih “Ona misli da je kraj” otpjevala i Ana u pjesmi ‘Frigidna‘ koja se nalazi na njezinom najnovijem albumu.

–  Iako sam mnogo puta zaista bio u nekim raznim crnim situacijama, prosto se uvek na kraju tunela pojavilo vedro nebo. Situacije kao što su,… da pronađeš ženu svog života, da čekaš dete i da izbacuješ najbolji album – rekao je Stefan.