(FOTO+VIDEO) MEGA SKANDAL| KARLEUŠA POKRADENA: Snimci Jeleninog koncerta predstavljeni kao koncert Amy Winehouse!

Izvor slike: Mari Sarai (Amy) / Saša Džambić (Jelena)

Kim Kardashian, Lady Gaga, Beyonce, Jennifer Lopez,… samo su neka od imena koja su se u 2015. godini vezala uz Jelenu Karleušu. Brojni svjetski mediji pisali su i snimali priloge o tome kako su svjetske zvijezde iskopirale stylinge srpske pop dive, a tom prilikom svijet je saznao nešto više o Jeleni. Njezine pjesme, spotovi i snimci s koncerata otišle su u svijet te se tako za uspješnu pjevačku karijeru JK pročulo i van granica Balkana. Čini se kako je upravo to oduševilo i redatelja filma ‘Amy’ koji je njezin veliki solistički koncert pripisali pokojnoj Amy Winehouse.

Naime, u spomenutom filmu koji govori o životu slavne, tragično preminule soul zvijezde Amy Winehouse, našli su se snimci Jeleninog solističkog koncerta održanog na Ušću 15.06.2013. godine. Ipak, Karleuša u filmu nije ni spomenuta, a razlog tome je taj što su snimci koncerta JK pripisani Britanki. Redatelj filma na video je napisao: ‘Kalemegdan fortress OPEN’, dok su u titlovima dodani uzvici ‘Amy!, Amy!, Amy!‘.

jk-usce-amy

Podsjećamo vas da je pokojna Amy Winehouse svoj zadnji koncert u životu održala u Beogradu – 18. lipnja 2011. na Kalemeganu, međutim isti je proglašen debaklom budući da je pjevačica na binu izašla pijana i drogirana te nije bila u stanju otpjevati ni jednu pjesmu.

Film je od lipnja 2015. pa do sada nagrađen sa čak 19 nagrada, uključujući i priznanje za najbolji europski dokumentarni film protekle godine.

Vjerovatno u želji da Amy prikažu u što boljem svjetlu ili im je jednostavno nedostajao snimak iz zraka sa njezinog koncerta pa su iskoristili onaj sa Jeleninog, redatelj se odlučio na ovakav potez koji bi ga, ukoliko se Karleuša odluči za tužbu, mogao skupo koštati.

Isto tako ovo bi mogao biti „šamar“ za medije koji su 2013. koncert Karleuše proglasili debaklom i njezinim grobom, dok su koncert Cece Ražnatović proglasili spektaklom. Čini se kako svijet misli drugačije.