LUKAS OTKAZAO NASTUP NA ‘RUJANFESTU’: Boli me k**ac za četnike, partizane i ustaše! Ja širim ljubav pesmom!

Izvor slike: Arhiva

Nakon što je u Hrvatskoj objavljen datum održavanja festivala ‘Rujanfest‘ i popis izvođača koji će se na istom pojaviti, djelić stanovništva Zaprešića digao je svoj glas.

Pokrenuta je peticija u želji da se festival preseli iz Zaprešića, a kao razlog tome navedena je buka i neukusan izbor izvođača:

– Već godinama ova ‘manifestacija’ narušava prvenstveno bukom miran san stanovnika Zaprešića, Bistre i okolice, a ove godine doživljava vrhunac neukusa odabirom najgoreg što u nazovi glazbi postoji. Svaki noć bi trebali trpiti teror izvođača mahom najgoreg turbo folka velikom većinom iz Srbije, te istih takvih domaćih. Zaprešćani nisu dužni zbog nečijeg privatnog interesa biti izloženi teroru takvog smeća niti su povijesno, zemljopisno ni kulturološki dio takvog svjetonazora, tako da ovom peticijom tražimo da se taj šabački vašar makne iz našeg grada, kako je to i Zagreb napravio jer mu tu nikako nije mjesto. – stoji napisano uz peticiju.

Iako je prvobitno najavljeno kako će u sklopu festivala nastupiti Haris Džinović, Aca Lukas, Maja Šuput, Jelena Rozga, Saša Matić, Željko Joksimović, Crvena Jabuka, Jole,…, čini se kako ipak neće biti baš tako.

Aca Lukas danas je na svojoj Facebook stranici objavio saopćenje u kojem je obznanio kako se neće pojaviti na spomenutom festivalu. Uz to, naveo je i kako će razmisliti o budućim nastupima u Hrvatskoj budući da je na raznim portalima, u komentarima, mogao pročitati i prijetnje.

Moje saopštenje povodom, za mene, krajnje razočaravajuće reakcije dela hrvatske javnosti u medijima i raznoraznim…

Posted by Aca Lukas on Thursday, September 1, 2016