Menadžment kluba: Mina je neprofesionalna i neiskrena!

Izvor slike: Arhiva

Folk pjevačica Mina Kostić trebala je u subotu nastupiti u Luksemburgu u klubu ‘Extra’. Ipak, nastup se nije održao, a pjevačica nije ni otputovala tamo.

Naime, Kostićeva je u subotu gostovala u jutarnjem programu na televiziji ‘Pink’ i tom prilikom rekla da je nastup otkazan, a razlog tome je bio navodno neisplaćivanje dogovorenoga honorara od strane vlasnika kluba. Pjevačica je dodala da ne zna gdje je nastao problem, ali da to zapravo i nije njezina stvar jer ona nije kriva što dogovor nije ispoštovan.

Međutim, na našu e-mail adresu stiglo je saopćenje spomenutog kluba gdje se kao razlog ne održavanja nastupa navodi Minina neozbiljnost prema dogovoru i nepoštovanje istog.

– Minu smo bukirali početkom Januara preko njenog menadžera iz Bosne da nastupi kod nas u subotu 25.01.2014.. Dogovoreno je bilo da joj uplatimo određenu sumu novca kao akontaciju i bukiramo/platimo avionske karte za klavijaturistu i nju. Mi smo karte odmah bukirali i to po njenoj želji da doleti u Dusseldorf 20.01. kako bi kod sestre provela par dana pa onda iz Dusseldorfa došla na veče nastupa u Luxemburg 25.01.. Takođe smo po njenoj molbi bukirali avinsku kartu i za njenu ćerku Anastasiju i platili to unapred iz našeg džepa jer nam je Mina obećala da će nam naravno to vratiti odnosno odbiti od honorara na veče koncerta. Takođe smo akontaciju bankovnim transferom par dana nakon dogovora poslali. – stoji u prvom dijelu saopćenja.

– Problemi su počeli da se gomilaju kad smo dobili poziv od njenog menadžera koji nas je pozvao 2 dana pred njen let (u subotu) i pitao da li je moguće da se let pomeri za petak (24.01) zato što je Mina dobila poziv od ‘Grand’ produkcije da nastupi u ‘Grand’ emisiji koja se snjimala u sredu (22.01). Mi smo na to odgovorili da to nije moguće jel bi nas to koštalo isto kao i kupovina nove karte i da ukoliko Mina odluči da ne odleti u ponedeljak nego u petak sama morati da bukira nove karte i da će ona snositi taj trošak. Na šta je on rekao da će proveriti sa Minom i da će nam saopštiti odluku. Više se nismo čuli u vezi toga. Mina je odlučila da ne odleti u ponedeljak i to nam nije ni javila, pretpostavljamo da je to bilo zbog snimanja ‘Grand’ emisije.

Menadžment ‘Extra’ kluba navodi kako je pravi problem nastao u četvrtak (23.01.) kada je iz banke stiglo priopćenje da uplaćeni novac nije ”legao” na Minin račun zbog greške u imenu, te je uredno vraćen na njihov konto. Kontaktiravši menadžera, pa zatim i samu pjevačicu, saznali su da Kostićeva uopće nije ni krenula na put. Kako bi što prije riješili problem, novac su željeli uplatiti putem Internet servisa koji omogućava preuzimanje sume nakon samo nekoliko minuta od uplate, no pozvavši Minu, to nije bilo tako kako su zamislili.

– Ona je na to planula i počela uziknutim glasom da preti da njoj ne pada na pamet da za tu sumu novca ulazi u avion i da mi treba da joj uplatimo sada skoro 3 puta veću sumu (o kojoj nikada nije bili ni reči) kao akontaciju da bi uopšte došla kao i da joj kupimo nove avionske karte za nju, muzičara i ćerku. Jedan od organizatora koji je razgovarao sa njom je pokusao da joj staložno objasni da dogovor nije bio takav i da je to ne prihvatljino kao i da smo je samo zvali da joj objasnimo da zbog tehničke greške akontacija nije stigla i da želimo da joj istog momenta uplatimo preko ‘Western Uniona’ sumu novca koju smo prvobitno dogovorili. Ona je rekla da nju to ne zanima, ponovila je šta zahteva i rekla da ako ne ispunimo te njene nove uslove ona ne dolazi i zatim nam je spustila slušalicu. Nadamo se da ćemo ovim izlaskom u javnost barem doprineti da se ovakav propust ne ponovi i drugim organizatorima muzičkih događaja u evropi. – kaže razočarani menadžer kluba.

Vlasnik i menadžer kažu kako su iznenađeni ovakvim ponašanjem jer do sada nisu imali ni sličnih problema s pjevačima, a u njihovom su klubu gostovale velike zvijezde poput Dragane Mirković, Jelene Karleuše, Seke Aleksić, Ace Lukasa,… . Ogorčeni ponašanjem, odlučili su obavijestiti publiku da se nastup neće održati jer nisu željeli riskirati ni akontaciju jer ni nakon toga nisu bili sigurni da će Mina zaista ispoštovati i taj novi dogovor.