Seka Aleksić pod istragom porezne inspekcije zbog skupocjenog automobila!

Izvor slike: Instagram/seka_aleksic

Nedavno je Hrvatsku „tresla“ afera oko poreza koji pjevači plaćaju, odnosno ne plaćaju državi. Otkriveno je da nekoliko hrvatskih pjevača državi duguje pozajmašnu sumu, a čini se kako ni na srpskoj estradi nije sve čisto.

Direktorica porezne uprave Ljiljana Kovačević za srpski ‘Blic’ je rekla kako se trenutno provjerava folk pjevačica Seka Aleksić.

– Trenutno proveramo poreklo novca kojim je suprug Seke Aleksić pevačici kupio automobil vredan 100.000 evra. Provaramo odakle novac, kako je vozilo kupljeno i da li je plaćen porez. Ovo je samo jedan u nizu slučajeva ljudi iz estrade kojima se Poreska uprava bavi, ali estrada za nas nije posebna kategorija poreskih obveznika – rekla je direktorica porezne uprave.

Folkerica nije bila raspoložena za razgovor te je za ‘Blic’ izjavila:

– Ne želim to da komentarišem. Što se poreza tiče godinama ga plaćam u Austriji, jer sam prijavljena u Beču. Svaki moj nastup uredno je prijavljen i porez plaćam godišnje. I u Srbiji sam prijavljena kao estradni umetnik i poreski obveznik i sve svoje obaveze državi izmirujem – rekla je Seka.

izvor: Blic