(VIDEO) VRAĆA SE S IZNENAĐENJIMA: Dado Polumenta snima folk-rap duet!

Izvor slike: Arhiva

Nakon nedavnog objavljivanja dvije nove numere ‘Za tebe uvjek biću tu‘ i ‘Ovisan sam o njoj‘ koje su u rekordnom roku postale hitovi, ni malo ne iznenađuje histerija i pomama koja vlada gdje god se pojavi Dado Polumeta. Budući da je navikao uzvraćati ljubav svojoj publici, pjevač im se odlučio zahvaliti tako što priprema mnoštvo noviteta.

– Oni koji su redovni na mojim nastupima znaju da se dešavalo da im ne otpevam omiljene hitove, iz prostog razloga što sam ja od onih koji ne prave komprois sa kvalitetom. Kada nisam zadovoljan kako određena numera muzički i aranžerski zvuči uživo – ja je jednostavno ne pevam! Tako da više nikada ne može da se desi da tokom mog nastupa ostanete uskraćeni za neku vama dragu pesmu, jer ih sada sve pevam u originalu – kaže Polumenta i dodaje da je presretan što je angažirao novi bend.

Također, dok folker završava rad na novom albumu, nalazi vremena i za nove estradne eksperimente. Direktno s velike ljetne turneje kojom je obuhvatio Njemačku, Švicarsku, Austriju i druge zemlje regije, bacio se na snimanje novog spota za jednu zanimljivu duetsku numeru. Ime izvođača Dado još drži u tajnosti, ali obećava “ludilo” i do tada predlaže da uživate u snimku s njegovog nedavnog nastupa.