(ANKETA) SFF MODNI SUD: Severina i Jelena Karleuša “prošetale” skupe haljine na crvenom tepihu! Koja je zablistala?

Izvor slike: Nedim Grabovica (Klix.ba)

Velike manifestacije poput dodjele oskara, dodjele glazbenih priznanja, filmskog festivala,… budu i u znaku poznatih osoba koje se na istom pojave. O haljinama poznatih dama priča se danima, a modni kritičari svoj sud daju u raznim kolumnama. Jedan takav glamurozan događaj odvijao se protekli tjedan u Sarajevu. 20. Sarajevo Film Festival otvoren je u petak 15.08., dok je završna večer održana sinoć. Kako to obično biva, na večeri otvaranja i zatvaranja festivala prisustvuju najveće zvijezde regije.

Ovoga puta te časti pripale su Severini Vučković i Jeleni Karleuši. Odjevena u usku haljinu marke Emilio Pucci, Severina se na crvenom tepihu pojavila u društvu redatelja Tomaža Pandura. Veoma neobična haljina Severinu je stajala 2 290 eura.

foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Jelena Karleuša koja je u Sarajevo sletila privatnim avionom s menadžerom Zoranom Birtaševićem za svoj dolazak na filmski festival specijalno iz Milana naručila je Versace haljinu čija je cijena nevjerovatnih 3 000 eura. Ipak, JK je dužinu haljine prilagodila svečanoj manifestaciji pa je od kratke napravila nešto dužu. Ova elegantna crna toaleta istaknula je vitku figuru seksipilne pjevačice koja se danima unazad veselila dolasku u Bosansko-hercegovačku prijestolnicu.

foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Budući da su obje izazvale ogromnu pažnju te vjerujemo kako će se o njihovom pojavljivanju na ovogodišnjem sarajevskom filmskom festivalu još pisati i pričati, zanima nas koja je pjevačica po vašem mišljenju više zablistala na crvenom tepihu?

Koja pjevačica je u potpunosti zablistala na Sarajevo Film Festivalu?

 
-> KRAJ ANKETER E Z U L T A T I

foto: Nedim Grabovica (Klix.ba)

Ice bucket challenge u skupocjenoj haljini!

Poznata kao inovator i netko tko uvijek radi kontra svih ustaljenih formi, Karleuša je po povratku u Beograd na aerodromu „odradila“ izazov koji su joj uputii Čeda Jovanović i Stanija Dobrojević. Punu kantu leda na Jelenu je istresao njezin menadžer, a ona u svrhu širenja svijeti o Amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi (bolesti kostiju prim.aut.) izazvala političara Ivicu Dačića, supruga Duška Tošića te kolegicu Cecu Ražnatović za koju je odmah rekla kako vjeruje da neće odgovoriti na izazov.

Rade Strizak