BACIO SE U TURIZAM: Halid Bešlić gradi motel u Sarajevu!

Izvor slike: Arhiva

Popularni bosansko-hercegovački pjevač Halid Bešlić u zadnje vrijeme više se posvetio turizmu nego glazbenoj karijeri. Naime, srpske dnevne novine ‘Kurir’ pišu kako Bešlić trenutno gradi kompleks koji će biti motel.

– U Sarajevu sezona traje punih sedam meseci, uključujući i Novu godinu. Sobe i apartmani u Bešlićevom hotelu su konstantno puni stranaca, pa ga je to ohrabrilo da sagradi još jedan objekat, koji će se nalaziti nedaleko od starog. Halid redovno obilazi gradilište i nadgleda majstore. Želi da sve izgleda perfektno! Arhitekta mu je predložio da napravi nešto u američkom fazonu, tačnije, da hotel ima samo jedan sprat, ali da bude širok i dugačak – kaže izvor ‘Kurira’.

bacio-se-u-turizam-halid-beslic-gradi-motel-u-sarajevu1

foto: Kurir (nacrt projekta)

Spomenuti list navodi i kako će u cijeli projekt biti uloženo oko milijun i pol eura, a kraj radova trebao bi biti na proljeće 2017. godine.

– Halid želi da se obezbedi. Sve što je dosad stekao, stekao je samo svojim radom. Ulagao je novac u benzinsku pumpu, koju ima u svom vlasništvu, a sada ulaže u hotele – rekao je izvor ‘Kurira’, a sve je potvrdio i sam pjevač:

– Tačna vam je informacija. Ne bih to mogao nazvati hotelom, više će ličiti na motel. Trenutno je u izgradnji i biće vrlo lep. Zamišljeno je da podseća na američke motele, da unesemo nešto novo u naš grad.