Halid za deset dana smršavio deset kilograma!

Izvor slike: Damir Dervišagić

Halid Bešlić već dugo muku muči s viškom kilograma. I dok neke njegove kolegice višak riješavaju liposukcijom, on se odlučio na prirodnu metodu mršavljenja. Pjevač se odlučio na razgovor s nutricionistom koji mu je složio režim prehrane poznat po nazivu „liposukcijska prehrana“.

– U prvoj fazi sleteo sam 10 kilograma, nameravam da smršam još deset i biće dovoljno. Nije bilo tako teško. Sreća je što ne traje dugo. Uskratio sam sebi ishranu i pio šejkove na bazi surutke. Tako nešto, nisam siguran, sve je to po italijanskoj recepturi. Efikasno je, možda ne bih ni morao da nastavi s tim, ali hoću da se vratim na svoju staru težinu – rekao je Bešlić za ‘Kurir’.

Osim što je istopio nekoliko kilograma viška, pjevačevi prijatelji tvrde kako je postao znatno raspoloženiji, a to priznaje i sam pjevač.

– Rešio sam se mnogih problema. Recimo, najgore mi je bilo što nisam mogao dugo da hodam. Pola kilometra, kilometar i nisam mogao dalje, sada mogu. Jednostavno, kada mršavite, tako vidno imate više volje da se vratite u svoj stari konfekcijski broj. Prva četiri dana sam izgubio četiri kilograma, to je višak vode u našem organizmu, a onda se to dalje rasporedilo. Moja supruga Sejda tih dana nije morala ništa da kuva, bila je na odmoru – rekao je Halid kroz smijeh.