TO SE ZOVE KOLEGIJALNOST: Mile i Marta poklonili Harisu Berkoviću tekst i prava na pjesmu!

Izvor slike: Mondo/Rajko Ristić (Haris)

Da u bari punoj krokodila, kako estradnu nerijetko nazivaju, postoje i iznimke, dokazuje primjer bračnog para Kitić – Savić. Mile i njegova supruga Marta u svojim karijerama osvojili su brojne nagrade, priznanja, ali njihova najveća nagrada su ustvari brojni hitovi te tisuće ljudi koji svakodnevno dolaze na njihove nastupe.

Dok Marta uglavnom izdaje po nekoliko pjesama godišnje, Kitić je veoma aktivan te je aktualnim albumom napravio pravu pometnju na estradi. ‘Kilo dole, kilo gore’, ‘Mađioničar’, ‘Stari kockar’,… pjesme su koje su u rekordnom roku postale mega hitovi. Ipak, Mile tu ne staje te je početkom ove godine kupio prava za numeru ‘Parata ako hvana’, bugarskog pjevača Galina.

Pjesma koja broji desetak milijuna pregleda trebala se uskoro pojaviti u Kitićevoj verziji, no planovi su se promijenili.

– Pre nekoliko dana na YouTube-u se pojavila nova pesma Harisa Berkovića, ali u kratkom roku je uklonjena sa pomenute video platforme. Razlog tome bilo je što je Berković obradio baš pjesmu koju je Kitić već pikirao te riješio sve pravne odnose vezanu za isto – otkriva naš izvor i dodaje kako su brojni pjevači pokušali obraditi numeru, no vlasnici hita odlučili su prava ustupiti samo Miletu budući da je i njima stalo da u novoj verziji prođe odlično ili bolje nego original.

to-se-zove-kolegijalnost-mile-i-marta-poklonili-harisu-berkovicu-tekst-i-prava-na-pjesmu1

foto: Facebook

– Haris i njegov tim saznali su da je prava na pesmu dobio samo Mile. Nakon što su stupili u kontakt, Kitić je odlučio da ne zabranjuje numeru već da je ustupi pobedniku showa ‘Zvezde Granda’ u želji da ostvari veliki uspeh budući da je na početku karijere. Štaviše, Marta je odlučila da osim prava na pesmu, Berkoviću pokloni i tekst koji se njemu svideo više nego onaj koji je prethodno otpevao – završava naš izvor.

Pozvali smo Harisa koji je potvrdio našu priču, još jednom se javno zahvalio Miletu i Marti te otkrio da će numera nositi naziv ‘Možda nađem treću’.