(VIDEO) BONVIVAN: Predstavljamo vam bosansku verziju ‘Elitnih odreda’!

Izvor slike: Nenad Jakovljević

Tuzlanska grupa Bonvivan, koju brojni nazivaju i bosanskim ‘Elitnim odredima’ postiže sve veći uspjeh. Naime, ovi mladi i talentirani dečki – Mirza Morankić i Dino Osmić pravo su osvježenje za bosansko-hercegovačku gazbenu scenu.

Grupa ‘Bonvivan’ postoji skoro dvije godine, a dosadašnju karijeru obilježile su pjesme ‘Ako odeš’, ‘Zovite drugove’, ‘Moja ljubavi’, dok je pjesma ‘Samo broj’ koja je prošle godine predstavljena javnosti postala hit na regionalnim televizijskim i radio stanicama.

– Spot je dostigao veliku popularnost. Mnogi eminentni kritičari okarakterisali su ga kao nešto potpuno drugačije, do sada neviđeno i jedinstveno, nego što ste do sada imali priliku da vidite na našim prostorima. Mali mačići koji voze automobil kupili su srca mnogih zajedno sa pjesmom ‘Samo broj’ – kažu Dino i Mirza.

Početkom lipnja predstavili su novu pjesmu ‘Nisam fer’ na kojoj im je gost mladi i uspješni sarajevski reper Jala. Tekst numere radio je Željko Vujašin, muziku i aranžman, kao i na dosadašnjim pjesmama radio je Dino Osmić, a sve je snimano u sarajevskom studiju ‘Tempo’.

I dok promocija nove pjesme uveliko traje, Dino i Mirza ne odmaraju. Osim sve češćih poziva za nastupe i gostovanja u televizijskim i radio emisijama, rade na još jednom novom singlu koji će javnosti predstaviti za nekoliko dana. Pjesma nosi naziv ‘Zamisli’, a u ovoj pjesmi pridružit će im se i grupa DJ-eva ‘Lucky stars’.