(VIDEO) Pogledajte ledeni izazov Dine Merlina, Marije Šerifović, Seke Aleksić, Severine,…

Poznati diljem svijeta uključili su se u Ice Bucket Challenge, izazov pokrenut s ciljem prikupljanja sredstava za amiotrofične lateralne skleroze (ALS). Akcija pokrenuta u SAD-u brzo se proširila i na ostale kontinente, a video zapise izvršenja zadatka već su objavile neke od najvećih zvijezdi. Ledeni izazov nije zaobišao ni Hrvatsku, ni BiH, pa ni Srbiju gdje su se također poznate osobe polile ledenom vodom i nominirale neke od utjecajnih osoba.

Tako su najveću pažnju privukli političar Čedomir Jovanović i starleta Stanija Dobrojević koji su između ostalih nominirali pop divu Jelenu Karleušu, a ona na to odgovorila:

– Sa zadovoljstvom ću prihvatiti izazov Čede Jovanovića i Stanije Dobrojević  i pored polivanja ledenom vodom, doniraću i novac. Kada je reč o humanitarnim akcijama, moj odgovor je uvek DA.Uostalom, nije realno da Čedi neko kaže NE, zar ne? Naravno, razlog mog pristanka je i Stanija Dobrojević, jer volim lepe, zgodne i dominantne žene. Kada i kako ću to izvesti neka bude moje iznenađenje – rekla je JK za portal ‘Telegraf’.

Dan kasnije, izazov je prihvatila Severina Vučković koju je izazvao hokejaš zagrebačkog Medveščaka. Vučkovićeva se odlučila nominirati svoje kolege, pa je tako prije „hladnog tuša“ izabrala Gorana Bregovića, Dinu Merlina i Lepu Brenu. U želji da se što prije sazna hoće li Brena prihvatiti izazov budući da je prije nekoliko tjedana ozlijedila ruke, ekipa srpske televizije ‘Prva’ kontaktirala je pjevačicu koja je izjavila:

– Vrlo rado, ali sada nije momenat. Kada ozdravim, rado cu učestvovati, jer mi taj izazov, deluje slatko i simpatično. Volim izazove i rado ću se odazvati, samo da mi bude bolje.

Za razliku od Brene, Dino Merlin odgovorio je na izazov i to za vrijeme trajanja koncerta u Vodnjanu gdje je prisustvovalo 3 000 ljudiBosanskohercegovački kantautor je tom prilikom nominirao supruga Emine Jahović – Mustafu Sandala, poduzetnicu i aktivisticu Dijanu Jenkins te direktora Sarajevo Film Festivala – Mirsada Purivata.

Kantom ledene vode zbog Borisa Trivana polila se i folkerica Seka Aleksić koja je nominirala Sašu Vidića, Daru Bubamaru i Boru Drljaču.

Uz psovke je na izazov pristala Marija Šerifović koju je izazvala Sonja Lazetić, supruga nogometaša Nikole Lazetića. Nekadašnja pobjednica ‘Eurosonga’ “lopticu je prebacila” Draganu Kojiću Kebi, Bobanu i Filipu Živojinoviću te Saši Popoviću.