Zlata Petrović: Preplakala sam Marijin film!

Izvor slike: Arhiva

Marija Šerifović je prije tjedan dana imala premijeru svog filma ‘Ispovest’ u kojem je iznijela nepoznate detalje iz svog života. Jedna od onih koja je povezana s Marijom i njezinom majkom Vericom je pjevačica Zlata Petrović koja je s njima bila u najgorim, ali i najljepšim trenucima.

Zlata je u intervjuu za ‘Vesti-online’ rekla kako je cijeli film preplakala jer joj je svaka riječ budila sjećanja.

– Ja sam Marijin dokumentarac preplakala. Nisam mogla da se uzdržim, jecala sam na sav glas. Plakale su i Vanesa Šokčić i Buba Miranović koje su sa mnom sedele. Ali, dok su one plakale na momente, ja sam jecala na sav glas. Šta da radim kad sam osetljiva. Kad me nešto potrese, danima ne mogu da se smirim i samo o tome mislim. A, Marijina priča me potresla onako kako me ništa davno nije uzdrmalo – priznaje Zlata.

– Marija i njena majka Verica su moje bliske prijateljice, ja sam deo njihove kuće i to već više decenija. Sve o čemu su Marija, Verica i Rajko pričali prošla sam s njima. Godinama sam bila uz Vericu i Mariju, sve ono što su rekle videla sam sopstvenim očima. Nisam bila samo nemi posmatrač. Sa njima sam sve preživljavala – batine, nasilje, Rajkova pijanstva, vraćanje kockarskih dugova, patnju, bol, suze…

Petrovićeva je rekla kako im je uvijek pomagala koliko je mogla:

– Bila sam Verici i Mariji prijatelj, podrška, uteha, rame za plakanje. Išla sam i na sud kada se rodio Danijel, Rajkov sin kojeg je dobio sa drugom ženom. Razumela sam njihove muke i patnje. Strašno je živeti sa nekim ko je žrtva kockarske strasti, ko kocku voli više od života. I ja sam majka, znam koliko je Verici bilo teško, koliko snage joj je trebalo i znam da se borila kao lavica. Divim se njihovoj iskrenosti.

Da li je danas pametno na estradi biti iskren?

– Nema tu mnogo razmišljanja ili si iskren, ili nisi. Odlično znam koliko u tom filmu nema ničeg isfoliranog, nema glume. Ne samo da se Mariji i Verici divim, nego sam beskrajno ponosna na njih i srećna što su moje prijateljice takve. Volim iskrene ljude, užasavam se neiskrenosti, dvoličnosti, foliranja. Cenim kod njih to što su sledile svoj put, što su i pored padova uspevale da se podignu i što su danas ovde gde jesu. I ja sam do srži iskrena i uvek sam govorila otvoreno o svemu.