Dragana Mirković donirala 40 000€ za Srbiju i BiH!

Dragana Mirković i njezin suprug Toni Bijelić prije dva dana u Srbiju su poslali dva kombija pomoći žrtvama poplava koji su potom iskrcani na beogradskom Sajmu gdje je jedan od smještajnih centara.

Iako već dugo živi u Beču, Mirkovićeva i njezina obitelj ne zaboravljaju svoju domovinu i uvijek su spremni uključiti se u neku od humanitarnih akcija ili čak pokrenuti vlastitu.

– Veoma smo potreseni i zabrinuti. Ovakvu katastrofu ne pamtim. Ovo je najmanje što smo mogli da uradimo. Sve ovo što se dešava je toliko tužno da više od toga ne znam šta da kažem – rekla je Dragana drhtavim glasom za ‘Kurir’. Kombiji napunjeni namirnicama i odećom

Folk diva ističe kako je akcija pokrenuta i na njezinoj televiziji ‘DM SAT‘:

– Akciju smo počeli apelom za pomoć na televiziji DM Sat pošto nas gledaju svuda u svetu. Kajron ide non-stop. Ljudi s televizije su na nogama i pomažu na sve načine. Toni je kupio potrebne stvari za ugrožene i dopremio ih je u Srbiju. Odvezao je vodu, ćebad, veš, čarape, stvari za ličnu higijenu. Ja sam ostala u Beču i dalje skupljam pomoć. Uvek sam tu da pomognem, ovo nije sve.

Ipak, to nije sve jer je pjevačica jučer donirala i 5 milijuna dinara (oko 43 000€). Naime, 3 milijuna (oko 26 000€) uplatila je u budžet Republike Srbije, dok je 2 milijuna dinara (oko 17 000€) donirala budžetu Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo vas da je Dragana Mirković 2010. godine napravila veliki koncert u beogradskom ‘Sava Centru‘ nakon kojeg je 30 000€ donirala osobama s invaliditetom. Nakon potresa, pjevala je i u Kraljevu, a prije desetak godine kupila je inkubator jednoj klinici u Beogradu te dala je prilog fondaciji ‘Toše Proeski’.

Bravo!