(FOTO) AMADEUS BAND: Humanitarni koncert posvetili preminulom fanu!

Dečki iz Amadeus benda ni nakon višegodišnjih aktivnosti ne prestaju sa svojom humanitarnom misijom te su u sklopu iste proteklog vikenda smederevskoj bolnici ‘Sveti Luka’ donirali više od 8 000 eura.

Naime, ispred gotovo pet tisuća ljudi održali su spektakularan koncert, a sav prikupljen prihod otišao je u dobrotvorne svrhe.

– Bez imalo razmišljanja smo sve do poslednjeg dinara uplatili za obnovu ove bolnice. Nažalost, naša zemlja je oštećena i još mnogo ustanova “vapi” za donacijama, tako da ovu priliku koristimo da apelujemo na kolege da počnu da misle i rade malo za svoju zemlju a ne  samo za džipove, tašne i silikone! Takođe, želimo da se zahvalimo SNS-u kao i čelnim ljudima bolnice koji su pomogli u kompletnoj organizaciji – kaže za Folk Portal frontmen benda Aleksandar Stanimirović, koji nam prepričava da su u Smederevu boravili i iz još jednog, veoma tužnog razloga. Amadeusi su posjetili grob svog najvećeg fana koji je preminuo od leukemije.

foto-amadeus-band-humanitarni-koncert-posvetili-preminulom-fanu1 foto-amadeus-band-humanitarni-koncert-posvetili-preminulom-fanu

– Nisam upućen da je iko ikada u istoriji muzike ili bilo koje druge umetnosti imao tu tužnu čast da na nadgrobnom spomeniku najvećeg fana stoji uklesano njegovo ime. Ime ‘Amadeus benda’ stoji na Radetovom spomeniku koji je bukvalno živeo za nas, a mi bismo dali sve na svetu da možemo da promenimo sudbinu i vratimo ga, no čini se da je bio isuviše dobar za ovaj svet. Koncert u njegovom  rodnom gradu bio je u njegovu čast, jer znamo da je on i dalje sa nama.

foto-amadeus-band-humanitarni-koncert-posvetili-preminulom-fanu2