Karleuša: Dužna sam da dajem dobar primer mladima i osuđujem kriminal!

Izvor slike: Arhiva

Pop diva Jelena Karleuša se u posljednje vrijeme ne pojavljuje često na javnim događajima, izjave za medije daje rijetko, no za svoje fanove uvijek je prisutna na društvenim mrežama.

Nakon velikog beogradskog koncerta, mnoga pitanja ostala su otvorena, a Jelena je svakom svojom izjavom i dokazima o punom Ušću privlačila veliku pažnju javnosti i takozvanih ”hejtera” koji su i dalje osporavali njezin uspjeh. O koncertu koji se održao 15.06.2013. i mnogim drugim stvarima, Karleuša je progovorila u intervjuu koji je objavljen na njezinoj Facebook stranici, a pitanja su joj postavljali sami fanovi.

Na pitanje kako ponosi medijski linč i napade, pjevačica je rekla:

– Onako kako moram. To je izgleda moja karma. Nepravda uvek boli, pogotovo poštenog čoveka. Nikom u životu nisam naudila, nisam ukrala, ubila, prevarila…da bih trpela ovakve napade. Sa druge strane, ako ja jedna, žena i majka dvoje dece mogu da se borim sa svima, to znači da sam jaka, i to znači da moj uspeh smeta. Nikad se ne napada onaj ko ne vredi i ko nije pretnja, već onaj ko je trn u oku. Kao u onoj mojoj pesmi :”Dobiće rat al’ neće mir…” Uvek se u Srbiji i na Balkanu napadalo ono drugacije, ono slobodno i progresivno, a uzdizali su se loši uzori za našu decu. Smatram svojom obavezom da nikad ne dopustim da me pobede.

Karleuša je spomenula i da se nitko nije javio s dokazima ”praznoga” Ušća iako je ponudila 100 000€ onome tko pokaže takvu sliku ili video snimak. Uz sve to, pjevačica je otkrila i kako ima zamisao da pored novog singla prikaže i najbolje trenutke koncerta kako bi se svi još jednom uvjerili da je na poljani bilo više od 40 000 ljudi, te da bi svi vidjeli kako su izgledale koreografije, scenografije, kostimi, plesači,… za koje JK kaže da Srbija nije vidjela do sada.

Pop pjevačica se osvrnula i na temu odnosa s kolegama:

– Pogledam se u ogledalo i zadovoljno se nasmejem, a onda zagrlim lepog i uspešnog muža, i moju Atinu i Niku, i u sebi pomislim ŽIVOT JE LEP. Iskreno, uvek sam bila na meti zavidnih, neostvarenih i onih kojima moja sreća i uspeh smeta. Preko mog imena dobijaju malo marketinga i opet padaju u zaborav. Naučila sam da ih razumem i sažaljevam. Nije im lako. Nisam neko ko koristi prijatelje i plaćene novinare da bih se obračunavala sa onima koje ne volim. Nisam lukava i zla, već otvorena i direktna. Sve što o nekom mislim, kažem njemu direktno. I za to treba biti čovek sa obrazom. Nema iza ledja. To po meni rade samo zle osobe, sposobne na sve. Nikada niste čuli da neki moj prijatelj ili neko ko saradjuje sa mnom napadne ili uvredi Cecu zato sto ja to ne dozvoljavam. Tu sam ja da kažem šta imam. Sa druge strane je situacija totalno drugacija. Ali, opet kazem, različite smo. Kao javna ličnost i majka, dužna sam da dajem dobar primer mladima, i da osudjujem sve što ima veze sa kriminalom, ubicama, zločinima, lopovlukom, nanogicama… Ako se neko ne slaže sa mnom, onda je deo istog mulja koji truje našu zemlju i našu decu.

Ipak, popularna plavuša kaže kako postoji veliki broj kolega koje cijeni. Kao nekoga s kim bi snimila duet, Jelena je navela: Dinu Merlina i Anu Nikolić, a za Nikoliju, Milicu Pavlović, Milicu Todorović, Radu Manojlović, Milana Stankovića, Sašu Kovačevića, Adila,… je rekla kako su prava osvježenja i kako su pred njima blistave karijere.

Za kraj, Karleuša je najavila novi singl, a s njim i novi styling:

– Spremite se za novu JK. Uvek sam sa novim projektima radikalno menjala vizuelni identitet i u tome uživam. I ne samo to, uvek sam se trudila da donesem novi zvuk, inovacije kad je rec o video produkciji, fotografijama… U ovom poslu moras puno da rizikuješ, i da budeš ludo hrabar u tome, inače si neprimetan, inače ne pokrećeš revoluciju i ne pomeraš granice. Kada si predvodnik, trpiš i najveći pritisak i nerazumevanje ali je zato krajnji cilj NEZABORAVAN. To je ono za šta živim i radim.