Dj Mladja

Koliko ste dugo DJ i koliko dugo producirate muziku?
– Ne znam kako bih u par rečenica rekao nešto više o sebi? Recimo da volim da se držim po strani, ne volim da se guram u prvi plan. DJ sam od kako znam za sebe, od svoje 13 god. Muziku produciram već 12 godina. Prvo sam dosta uspešno radio kao techno/minimal producent, pa su me vode igrom slučaja odvele u ambient, pop i r’n’b.

 

Uveli ste novi zvuk na našim prostorima. Da li je to zato jer živite u inozemstvu utjecalo na vaš rad?
– To sigurno, naši ljudi koji žive na zapadu izloženi su uticaju njihove muzićke kulture tako da je u našim klubovima obavezna i pored standardnih hitova sa prostora bivše Jugoslavije i cela paleta hitova aktuelne strane muzike, ako mislite da vam kao DJ-u noć bude uspešna.

 

Osim ex-yu pjevač, jeste li surađivali i sa stranim pjevačima?
– Naravno, sa našom muzikom sam počeo relativno skoro (tek kada sam upoznao MC Yanka). Na stranoj muzičkoj sceni sam malo duže. Moj studijski kolega Dimitrios i ja imamo 15-tak uspešnih produciranih albuma za pojedina poznata i manje poznata svetska imena, što pop, r’n’b ili house žanra. Jedan album nam je bio čak i u top 10 američke top liste.

 

Vaš stil je prepoznatljiv, miješate harmoniku (tipični balkanski instrument) i moderni ‘komercijalni’ ritam. Da li mislite da bi to uspjelo i na stranom tržištu?
– Hvala na komplimentu, nisam znao da se već prepoznajem po bilo kakvom stilu. U svakom slučaju je to kompliment za mene. Majstori balkanskih zvukova kao što su Sanja Ilić i Balkanika, Bregović i Emir Kusturica su u tome uspeli. Mi smo još daleko od nivoa na kome se oni nalaze, ali trudićemo se i dalje.

 

Većina vaših pjesama su dueti i pokaže se da je uvijek idealan spoj. Da li vi birate izvođače/kombinacije pjevača za pjesme i po čemu ih birate?
– Pa da, mislim da pesma sama krije izvođače u sebi. Siguran sam da refren nove pesme niko ne bi bolje odpevao od Jovana, kao ni ‘Ja Volim Balkan’ ne bi bilo “to” bez Dade. Kombinacije pevača je stvar ukusa kao i oblačenje, a o ukusima ne vredi raspravljati.

 

Pjesma ‘Ja volim Balkan’ obilježila je 2011-u godinu. Jeste li predosjećali da će biti tako veliki uspjeh?
– Kada smo Yankoo i ja počeli da radimo tu pesmu imali smo samo refren pesme, ideju i veliku nevericu kako ce proći. Tek kasnije kada su u celoj priči dosli Stojan i Dado su nas ohrabrili da je to ustvari veliki hit.

 

Da li je to što ste vi, Dado, Yankoo i Stojan dobri prijatelji utjecalo na uspjeh pjesme?
– Najverovatnije da jeste, osećalo su u pesmi opuštena atmosfera koja je vladala među nama i to je ono što fali muzici danas.

 

Pjesme ‘Balkan shit’ i ‘Ja volim Balkan’ dobile su mnoga priznanja ne samo na prostorima ex-yu. Kako se osjećaš u vezi toga?
– Radujemo se svi uspehu pesama, ali meni lično priznanja ne znače ništa. Ne radim pesme zbog priznanja tako da je to sporedna stvar.

 

Kako je nastala nova pjesma sa Jovanom Perišićem, Big Time-om i Aleksandrom Olujićem?
– Pesma je nastala u jednom telefonskom razgovoru sa momcima iz Bigtime-a. Već sutradan smo se bacili na posao i rezultat već možete čuti!

 

Možete li nam otkriti koji su vam projekti za skoriju budućnost?
– U skorijoj budućnosti izlaze pesma sa Milenom Ćeranić i najpoznatijim srpskim reperom Sha, još dve pesme sa mojim drugom Cvijom i tri internacionalne pesme sa mojim prijateljem i mogu reći bratom Yankoom (plus dve američke mega zvezde), ćućete uskoro.

 

Da li postoje neki pjevači s kojima bi voljeli surađivati, a još niste?
– Nemam nekih posebnih želja, videćemo šta će vreme da donese.

 

{youtubejw width=”640″ height=”360″}TbaPxj8iFgE{/youtubejw}