NOVI RAT? Olja Bajrami o Jani i njezinom suprugu: Razočarana sam u ljude koji idu preko svega!

Izvor slike: Arhiva

Prije nešto više od godinu dana započelo je sređivanje autorskih prava na YouTube-u. Naime, diskografske kuće potpisale su ugovore s jednom od kompanija koja ima blisku suradnju s najpopularnijom web stranicom za video zapise. Između ostalih, tu su se našle kuće poput ‘Granda’, ‘City Recordsa’, ‘BN Musica‘,… Svaki od pjevača dobio je svoj kanal na koji može postavljati nove pjesme, video zapise iz emisija,…

Na jednom od najutjecajnih kanala koji je nosio naziv ‘SuperEmilco‘ bio je postavljen veliki broj pjesama koje su s vremena na vrijeme stekle milijunske preglede. Ubrzo, stvari su krenule nizbrdo. Naime, kako bi povećali preglede i zaradu na svojim kanalima i tako dobili ”dio kolača”, pjevači su počeli prijavljivati sve nezaštićene i neslužbene klipove. Prema pravilima YouTube-a, nakon nekoliko prijava, kanal može biti potpuno uklonjen zajedno sa svim video zapisima. To se dogodilo i sa spomenutim kanalom.

U cijeloj ovoj zavrzlami, zanimljiva je situacija koja se nedavno dogodila. Sa službenog YouTube kanala Jane Todorović stigla je prijava na kanal ‘SuperEmilco’ budući da je tamo bila postavljena Janina pjesma. Pored te prijave, stila je i prijava produkcijske kuće ‘Beoton’ koja štiti prava nekih pjevača. Zbog gašenja kanala, izbrisane su i pjesme s milijunskim pregledima brojnin Janinih kolega. Mnogima je to zasmetalo, a ona koja se javno oglasila bila je pjevačica Olja Bajrami koja je na Facebook profilu objavila status:

novi-rat-olja-bajrami-o-jani-i-njezinom-suprugu-razocarana-sam-u-ljude-koji-idu-preko-svega1

Olja je status vrlo brzo uklonila, a kako će se situacija dalje odvijati, te hoće li Jana i njezin suprug odgovoriti na prozivku, ostaje nam da pričekamo.