PREMIJERA: Mile Kitić predstavio novu pjesmu ‘Nokaut’!

Izvor slike: Arhiva

Jedan od rijetkih pjevača koji se može pohvaliti dugogodišnjom uspješnom karijerom je i Mile Kitić koji ove godine izdaje svoj 31. album. Iako je s tridesetim albumom razmišljao da nakon toga prestane sa snimanjem albuma, već da pušta singlove, predomislio se zbog jako dobrih pjesama koje je prikupio.

Novi album pod nazivom ‘Nokaut‘ u potpunosti je završen, a nekoliko pjesama pjevač je već ekranizirao. Večeras je premijerno na njegovom YouTube kanalu pušten spot za naslovnu numeru za koju Kitić kaže kako očekuje oprečna mišljenja ali naglašava kako se pjesma prvenstveno jako svidjela njemu.

– Kada je izašla pesma ‘Paklene godine’, mnogi su je rekli da nije dobra, da to nisam ja, neki su se oduševili, ali je privukla pažnju i danas je veliki hit. Na nastupima nastane haos kad krene ta pesma. Pesma ‘Nokaut’ mi se odmah dopala i rekao sam da moram da je snimim. Na novom albumu može se naći za svakog po nešto. Ima tu pesama koje  podsećaju na moje stare numere i pesama za mladu publiku koja prevladava na mojim nastupima. – rekao je Kitić za Folk-Portal.

Vjeran ”Grandu”!

Kitić je bio prvo izdanje ‘Grand‘ produkcije, te je za njih izdao već devet albuma, a kako je veoma zadovoljan s ovom diskografskom kućom i suradnjom sa Sašom Popovićem, novi album također će se naći pod njihovom etiketom.