(FOTO) SPREMNI ZA KOPAONIK: Goca putuje s obitelji, Miloš sam!

Izvor slike: Siniša Kraljević

Zimska sezona na planinama Srbije uveliko je u tijeku, a kako sada stvari stoje, potrajati će do sredine travnja. Kapaciteti su prilično popunjeni, a iako nema dovoljno prirodnog snijega, topovi za snijeg rade punom parom. Temperature su niske, pa je odlično skijanje zagarantirano.

Nakon povratka iz Budimpešte gdje su boravili u ‘Aquaworld’ resortu, Goca Tržan sa suprugom Rašom i kćerkom Lenom, ovog vikenda krenuti će na najpoznatiju srpsku planinu, a istovremeno će na Kopaoniku boraviti i bivši “farmer” Miloš Radičević.

foto-spremni-za-kopaonik-goca-ide-s-obitelji-milos-sam1

foto: Siniša Kraljević

Pjevačica će kao i obično boraviti u ‘MK Resortu‘, točnije u ‘Grand‘ hotelu, budući da poslije napornog dana na skijama voli opustiti u bazenu s toplom vodom.

– Volim glečere i barem jednom tokom sezone skijam u Austriji ili Švajcarskoj, ali volim i Kopaonik. Skijališta Srbije tokom poslednjih godina napravila su znatne pomake kada su kvalitet žičara i staza u pitanju i ne zaostaju za svetskim skijalištima, naprotiv. Hotel ‘Grand’ mi je omiljen i tamo se zaista osećam kao kod kuće, i ne bih ja tu ništa menjala – kaže kroz osmijeh Goca.

Istog je mišljenja i Miloš koji na Kop ide sa prijateljima.
– Tačno je da nisam strastveni skijaš, ali volim da skijam rekreativno, tu i tamo. Više volim da se izležavam na planinskom suncu, vozim motorne sanke, a ono zbog čega idem na Kopaonik jesu adrenalinske vožnje i bob. I kao što reče Goca, bazen sa toplom vodom u ‘Grandu’ je odlična uvertira za večernje opuštanje – kaže Miloš.

 

Oboren rekord!

Za pravoslavne praznike, Kopaonik je zabilježio rekordnu posjetu ove sezone. Vremenske prilike su donijele veoma toplo vrijeme, kojem se gosti uvijek vesele, ali ne i oni koji su zaduženi za osiguranje dobrih uvjeta na skijaškim stazama. U toku dana temperature su dostizale i do 15°C.

Što se tiče ulaganja u Kopaonik, skijalištu mogu pozavidjeti i alpski centri. Naime, u proteklih nekoliko godina na Kopaoniku su uložena značajna sredstva u obnavljanje svih žičara kao i u topove za snijeg, tako da je svaka staza opremljena najnovijom infrastrukturom.

Smještajni kapaciteti, gastronomska ponuda je svake godine sve bolja i bolja. U krugu ‘Konaka’, hotela ‘Grand’ i okolnih vila, značajno je napredovala ponuda smeštaja u vikend naselju. Također, opće poznati problem s nedostatkom parking mjesta u centru ‘Kopaonika’ je donekle riješen, situacija je poboljšana time što je nekoliko slobodnih površina ograđeno i pretvoreno u službene parking površine.