Lepa Brena: Kad bih se opet rodila, nikad ovo ne bih radila!

Izvor slike: Andreja Damnjanović

U nedavnom intervju za magazin ‘Kurir Stars’, folk diva Lepa Brena progovorila je o tome kako se osjećala 1991. kada se našla na stupu srama zbog udaje za Slobodana Bobu Živojinovića.

– Kad smo se mi venčali, Lepa Brena je izbrisana sa ovih prostora. Više nikome nisam bila potrebna i nikome nisam bila dobra. Zato što su se svi golubovi preletači odjednom identifikovali sa svojom verom i nacionalizmom, a ja sam bila okačena na stub srama, kao najveća balkanska zvezda, koja je imala popularnost kao Tito. Svi su želeli da me razvlače u blatu, da brišu đonove o mene, da mi izbrišu ime, sve što sam stekla. Nisam bila dobra u Srbiji, Bosni, Hrvatskoj jer sam bila Jugoslovenka. Za mene je Jugoslavija predstavljala kosmopolitizam, to je bila država čijem se predsedniku klanjao ceo ceo svet – ispričala je Lepa Brena.

Pjevačica je istaknula i da nikada ne bi željela proći kroz sve što je prošla i ponovno raditi isti posao.

– Ne mogu da verujem ljudima koji su prošli naporan put u životu i onda kažu: “Ja bih opet ponovo”. Kad bih se opet rodila, nikad ovo ne bih radila. Ne samo kao Lepa Brena, već kao predsednik ili kraljica sveta. Teško je i naporno za ženu da bude i supruga i poslovna žena. Decu ne interesuje uspešna mama koja pravi karijeru pevačice i dobro zarađuje. Da mogu da vratim vreme, nikad ne bih bila Lepa Brena – izjavila je Brena.