Goga: Da sam ostala trudna, bilo bi mi lakše!

goga-da-sam-ostala-trudna-bilo-bi-mi-lakse

Goga Sekulić nedavno je obilježila 40 dana od smrti supruga Igora Ramovića koji je 14.srpnja umro u Heidelbergu od raka gušterače. Goga je uz supruga bila od samog saznanja za tešku bolest do kraja njegova života.

– Kada nekoga iskreno voliš, kada u zrelim godinama nađeš partnera za brak i ovako nešto ti se desi, ne znaš gde ćeš dalje, šta ti je činiti. Desetak dana nakon svadbe zaboleo ga je stomak. Išao je kod lekara, a oni su mu rekli da je neki virus. Otišli smo i na ultrazvuk, gde nas je dočekao šok! Lekar je rekao da ima utisak da gleda nalaze nekog teškog bolesnika u godinama, a ne mladog čoveka. – rekla je pjevačica na početku intervjua za dnevni list ‘Kurir’.

goga-da-sam-ostala-trudna-bilo-bi-mi-lakse2

Sve što je Goga proživljavala uz Igora zna uglavnom samo ona jer je Ramovićeva želja bila da o svemu tome zna što manje ljudi.

– Mi smo dve nedelje krili od porodice i prijatelja da je Igor mnogo bolestan. Međutim, okruženje je primetilo da on više nije isti, da je nervozan, da se čudno ponaša, pa smo najbližima rekli šta se dešava, a ubrzo nakon toga otišli u Hajdelberg, gde je ležao mesec dana.Samo jedan pregled i konsultacija s doktorom je 1.500 evra. Nisam razmišljala koliko košta. Htela sam i humanitarne koncerte da pravim za njega. Kada god bi lekari rekli da nema nade, ja sam govorila da ima, da mu promene krv, organe. Nije bilo spasa, iako smo verovali da ga ima. Počeo je stomak da mu se puni vodom, da mu se ta tečnost spušta u noge. Imao je metastazu, koja je zahvatila deo pankreasa.

Nakon druge kemoterapije, Igoru su otkazali bubrezi:

 – Tog dana su mu dali masku s kiseonikom, prekrili ga čaršavom i bilo mi je sve jasno. Neke poslove koje je trebalo sestre da rade, a koje su, naravno, tu bile, ja sam želela da odradim. On bi onda samo zaplakao i rekao: „E, Gogo moja, treba bogu da zahvalim kakvu ženu imam.“ Tog dana kad je umro, samo sam ga mazila, ljubila, govorila mu lepe reči, izjavljivala mu ljubav, držala ga za ruke, pričala mu da ga ne dam. Umro mi je na rukama. Vrisnula sam, a lekari  su mi dali lekove za smirenje. Bog mi je svedok šta sam sve za supruga uradila. Iako je bio na samrti, bio je srećan što je osetio moju ljubav i ja njegovu. Jedini muškarac koji je bio moj zaštitnik, koji mi je stalno davao komplimente, dizao me i vraćao mi samopouzdanje. Mnogo mi je žao što nisam ostala trudna. To bi mi dalo neku snagu.

izvor: Kurir